Profi és amatőr fényképészek jelentkezését is várja a komlói önkormányzat nemrég indított, a városról szóló fotópályázatára. Az értékes nyereményekért folyó versenyre a környékbeliek mellett itt pihenő turisták is pályázhatnak.

Az ezerarcú Komló szépségeinek, különleges pillanatainak és felfedezésre váró titkainak megörökítését várják a vállalkozó kedvű fotósoktól a szervezők. Lehet nevezni tájképekkel, életképekkel, csendéletekkel, rendezvényfotóval, vagyis szinte bármilyen műfajjal, a lényeg csupán az, hogy Komlóról szóljon a kép. Hasonlóképp nincsen technikai megkötés sem: profi géppel vagy mobiltelefonnal készített, színes vagy fekete-fehér fotókkal egyaránt lehet nevezni.

A pályázatot meghirdető önkormányzat és a Mecsek-Hegyhát Turisztikai egyesület célja demonstrálni, hogy a köztudatban még mindig szocialista iparvárosként létező Komló a lenyűgöző természeti környezetnek és a helyiek kitartó és szorgalmas városszépítő munkájának köszönhetően számos bemutatásra érdemes szépséget rejt.

A részvétel egyszerű: csupán a fotopalyazat@mecsekhegyhat.hu email címre kell beküldeni az elkészült fotókat szeptember 30-ig. Szakértő zsűri fogja kiválasztani a legjobb húszat, amelyek közül a közönség szavazhat az értékes nyereményekben részesülő dobogósokra december közepéig.

A díjak a helyi közösség összefogását is jelképezik a térség népszerűsítése érdekében: az ötvenezer forintos fődíjat Polics József polgármester, a második helyezettnek járó harmincezer forintos utalványt a TF Center Kft., a bronzérmest megillető, tízezer forintos nyereményt pedig a Rákos Ildikó Fotószalon ajánlotta fel. Emellett lesznek különdíjak is: strandbelépők a Hertelendi Termál Kft. jóvoltából.

A szervezésben is közreműködő Polics József polgármester elmondta, a hivatásos fotósok mellett az amatőrök jelentkezésére is számítanak, de várnak fotókat a Komlón és környékén nyaraló turistáktól is. – A legfontosabb azonban a helyi közösség erősítése azáltal, hogy a fotókon keresztül város újabb és újabb arcát mutatjuk meg. Rádöbbentve mindenkit, hogy első pillantásra átlagosnak tetsző otthonuk valójában mennyire egyedi és gyönyörű hely.

 

A pályázatról minden információ és a részvételi szabályzat a mecsekhegyhat.hu weboldalon olvasható.