20140821_sajtotaj_006

Felújították a burkolat egy részét és megszépültek a virágágyások is a komlói városháza előtti téren. A városközpont látképét nagyban javító beruházást az önkormányzat saját erőből, a közmunkaprogram segítségével végeztette el.

A Városház tér kiemelt jelentőségű hely Komlón, hiszen amellett, hogy a helyi közigazgatás központja itt található, számos egyéb funkciót is ellát. Fontos reprezentatív szerepet tölt be azáltal, hogy a városi rendezvények, ünnepélyek többségének otthont ad. Emellett a környéken lakók számára is kedvelt találkozó- és pihenőhely.

A tér vonzerejét tovább növelik a nyáron elvégzett felújítások. A Start közmunkaprogramba bevont komlóiak munkájának köszönhetően az elmúlt hetekben szakértő kertészek irányításával kijavították a téren található virágágyásokat és kicserélték a virágok jelentős részét is, hogy ősszel is ragyogó színpompa fogadja az arra járókat. Emellett a munkások kiemelték a földből a megjelenést rontó betonlapokat és új térburkolatot kaptak a járdák is.

Polics József polgármester a térrendezés kapcsán külön hangsúlyozta, hogy külső segítség nélkül, helyi erőforrások alkalmazásával sikerült azt kivitelezni. – A közmunkások bevonásának köszönhetően az önkormányzatot mindössze az anyagköltség terhelte, ami nagyjából egymillió forint volt. Ennél viszont sokkal nagyobb értéket hoztunk létre a városközpont szebbé tételével. Ahol ráadásul a komlóiak nap mint nap újabb bizonyítékát láthatják, hogy a saját munkájuknak köszönhetően folyamatosan szebbé és élhetővé válik a városuk. – mondta el az őszi újraválasztására készülő polgármester.