Képző- és iparművészeti kiállításának november 25-i megnyitójára a Muzeális Gyűjteménybe várta barátait, ismerőseit Blumschein Dezső.

(Fotók: Péter Szabó Zoltán)
(Fotók: Péter Szabó Zoltán)

A 74 éves alkotót jól ismerik Komlón, hiszen művészeti tevékenységével párhuzamosan már 50 esztendeje – jelenleg a Közösségek Háza Iparművészeti Műhelyében – adja át gyermekeknek és felnőtteknek az autodidakta módon, sokirányú önképzéssel, valamint Klug K. György rajztanár, festőművész jóvoltából megszerzett tudását.

blumschein-dombormanetEgy ember igazi gazdagsága az a jó, amit a világon tesz – idézett sokak Dezső bácsijának hitvallásából Jakab Józsefné múzeumvezető a kiállítótermet megtöltő vendégek előtt. A mércét lehetőségeim határán túl magasra teszem, melyért keményen kell helytállnom, hogy megközelítően elérhessem célomat – vallja a művésztanár -, és ezt az elhivatottságot emelte ki többek között a megnyitón Várnai Ferenc zeneszerző is. Pályatársa, barátja méltatásában utalt arra, hogy a rézdomborítások, a tűzzománc, a festészet, a fafaragás és az agyagozás világában is jártas, és ezt a kiállítási tárgyakkal igazoló alkotó az életre szóló indíttatást édesapja asztalosműhelyében szerzett élményekből merítette.

Akik a Czepf József fuvolatanár, zenekari művész remek játékával fűszerezett megnyitó sajátos hangulatáról le is maradtak, a tárlatot január 20-ig még megtekinthetik.

HegyhátMédia Kft.Kultúra/OktatásKultúra/OktatásKépző- és iparművészeti kiállításának november 25-i megnyitójára a Muzeális Gyűjteménybe várta barátait, ismerőseit Blumschein Dezső. A 74 éves alkotót jól ismerik Komlón, hiszen művészeti tevékenységével párhuzamosan már 50 esztendeje - jelenleg a Közösségek Háza Iparművészeti Műhelyében - adja át gyermekeknek és felnőtteknek az autodidakta módon, sokirányú önképzéssel, valamint Klug...