Termékeny hetet tudhat maga mögött az NBI. B-s kézilabdacsapat, ugyanis bő egy hét alatt háromszor léptek pályára. Előbb hazai pályán a Tökölt intézték el Kilvingerék, majd pedig Péter Szabó vezérletével kiütötték a hazai pályán veszélyesnek tűnő Szigetvárt, végül szereztek egy bravúrpontot Fehérváron.

A Tököl elleni hazai mérkőzésen Papp László csapata alaposan bekezdett: a 10. percben már 10-2 volt az állás. A komlóiak előnye aztán folyamatosan nőtt, és a végére a gyors és gólerős játéknak, valamint a jó védekezésnek köszönhetően kétszer annyi gól került a gárda neve mellé, mint amennyit a vendégek szereztek.

Hétközben Szigetvárra látogatott a csapat, ahol újrajátszották a korábban a pálya alkalmatlansága miatt lefújt találkozót. Hétközi mérkőzés ide, hétközi mérkőzés oda, a hűséges komlói szurkolók elkísérték a gárdát a mérkőzésre. Őszintén szólva szinte mindenkiben volt némi félsz, mivel a fél csapatra való ex-komlóival telitűzdelt hazaiak korábban a másodosztály egyik favoritjának számító Pécs ellen is jól tartották magukat.

kazinetÓriási buzdításba kezdett a komlói „B” közép, s ez alaposan felpörgette a gárdát. Hatalmas gólpárbajba kezdtek a csapatok, amely a félidőre azért csupán háromgólos előnyt eredményezett, mert amellett bosszantóan sok ziccert hagytunk ki. Ám a második játékrészre felpörgött a Kilvinger, Péter Szabó duó támadásban, a Nagy Zoltán vezérelte fal védekezésben, így a KBSK 10 perc alatt lerendezte a rangadót. 20-17-ről 30-19 lett az állás, s a többi már csupán örömjáték volt. A vége 42-33, s jellemző, hogy a hazaiak legjobbja Fata kapus volt.

Talán még a szigetvárinál is nehezebbnek ígérkezett a székesfehérvári kiruccanás, és a félsz az első félidőben sajnos igazolódni látszott, hiszen a hazaiak alaposan megszórták a Komlót és 20-13-as vezetéssel térhettek pihenőre. Aztán a második félidőben nem akármilyen fordulat következett: a játékrész derekára rendkívül okosan és tudatosan játszva kiegyenlített, majd a vezetést is átvette a Bányász. Hogy a végén mégsem sikerült az igazi bravúr, arról nem csupán a csapat tehetett. Egy perc 20 másodperccel a lefújás előtt kettővel vezetett Papp László csapata és büntetőt lőhetett, ám a gólt a játékvezetők vonalra lépés miatt nem adták meg, aztán a lefújásig két hetest ítéltek a hazaiak javára és egy kétperces büntetést is fújtak a Komló ellen, meglehetősen kétes körülmények között. Parázs hangulatban fejeződött be a találkozó, mely után azért örülni lehetett a döntetlennek, mert azt a tavalyi bronzérmes ellen szerezte az egyre jobb formába lendülő csapat.

Papp László: Eddig jó, minden nagyon jó!

Eredmények: KBSK – Tököl 36-19; Szigetvár – KBSK 33-42  (17-19), ld.: Péter Szabó 11, Kilvinger 10, Oszlár 9;Alba Regia – KBSK  33-33 (20-13), ld: Ujváry 10, Kovács 8, Péter Szabó 7.