Amikor elsőízben rendezték meg a családiházas övezetben a Gesztenye Napot, az ötletgazdák és a szervezők úgy gondolták: ha sikeres lesz a rendezvény, lesz folytatása is.

Ma már – annak ismeretében is, hogy a legutóbbi Gesztenye Napon, melyen a programok délután egytől este fél nyolcig sorjáztak mintegy 250 helybéli vett részt, köztük 80 gyerek – nyugodt szívvel kijelenthetjük: beérett a Gesztenye Nap.

gesztenye_nap2netValamennyi program felsorolására nincs mód, de azért azokat, melyek valamilyen módon kuriózumnak számítanak, mégis megemlítjük. Ide sorolható a környezetvédelemmel kapcsolatos feladatok megoldásával kombinált akadályverseny, vagy a Tóth Zsolt jóvoltából létrejött produkció: a “Zsolticar” triciklivel történő gyerekfuvarozás.

A tréfás vetélkedők és sportprogramok mellett komoly verseny is zajlott az enlített délutánon Gesztenyésben: Kilenc csapat mérte össze főzőtudományát, s közülük végül Ágotai Zoltán és segítői  vihették haza a serleget és fakanalat magában foglaló vándordíjat.

A leírtak után nem is lehet kérdéses, hogy a Gesztenye Napot 2010-ben is megrendezik majd.