A magyar Mária Rádió a Mária Rádió Világcsalád 46. tagjaként, 2006. január 15-én kezdett sugározni Budapesten és környékén. Egy ideje már Komlón is fogható.

A teljes mértékben önkéntes szolgálatra épülő, politikamentes, kizárólag adományokból élő rádió programjának vázát imádság (naponta szentmise, zsolozsma, rózsafüzér), keresztény tanítás (liturgia, szentírás-magyarázat, előadások), miseközvetítés, bibliaismeret, világi segítő műsorok (egészséges életmód- és ifjúsági műsorok, ta-núságtételek) alkotják. Célja, hogy tanításán keresztül utat mutasson hallgatóinak a hitben, reményben, szeretetben, és a katolikus hagyomány szerint segítse Istenre figyelni az embereket.

A rádió egyik önkéntese elmondta, szerinte nagy segítséget tudnak nyújtani, hitet, reményt adnak a betegeknek, egyedülélőknek, s nem is csak katolikusok vannak a hallgatóik között. A Mária Rádiót már 11 településen lehet elérni – köztük Komlón is, az FM 91.4-es frekvencián. Érdekesség, hogy az éteren keresztül még miseszándékot is lehet jelezni, valamint van egy ingyenes magazinjuk, amelyet szintén igényelhetnek az érdeklődők.

Bővebb információt a Mária Rádió működéséről, a műsorokról a www.mariaradio.hu oldalon, vagy városunk katolikus egyházközösségében kaphatnak az érdeklődők.