Megfelelő az oktatás, jó színvonalon zajlik a munka a komlói középiskola szakképző intézményegységében – ez a következtetés vonható le abból, amiről a Ságvári utcai iskola szakmai vezetőhelyettese tájékoztatta lapunkat.

– A nyári vizsgaidőszak során – az asztalosipari szerelő tanulók kivételével – valamennyi tanulónk eredményes szakmunkásvizsgát tett – mond-ta Karácsony László. – Külön ki kell emelni az élelmiszer- és vegyiáru-eladókat, akik valamennyien kitűnő eredménnyel zárták tanulmányaikat. Ez nagyrészt Mikola Éva szaktanárnak köszönhető, aki a tanulók felkészítése során fáradságot és időt nem kímélve, maximális teljesítmény elérésére késztette őket. Egy évvel korábban hasonló eredményt ért el a tanárnő az akkori tanítványaival is.

A pedagógus a szerkezetlakatos diákokat is kiemelte: – Megállják helyüket a munka frontján. A most harmadéves tanulóinkat már az előző tanévben is dicsérték a munkáltatók. A másodéves tanulók a nyári gyakorlat során vívták ki a munkáltatók elismerését. A TeGaVill, a Lakics, az Uni System Bau, a Kecskés  és a Tamás Kft. szakembereinek elégedettségét örömmel nyugtázhattam a nyár folyamán. Úgy gondolom, hogy a tanműhelyi alapképzés magas színvonala eredményezi tanulóink magabiztosságát a termelő munka során. Habling László és Budán József szakoktatók szakmai tudása, munkaszeretete átragad a tanudiákokra és kellő önbizalmat ad számukra.

Mint azt az igazgatóhelyettes elmondta, biztató a szakképzés jövőjét illetően, hogy Lakics Péter, Áman Mihály, Tamás Gábor, Kecskés Károly és Schillinger Emil az említett cégek vezetői egyöntetűen vallják: a képzésbe fektetett energia megtérül a későbbiekben. – Bíznak tanulóink tenni akarásában, s abban, hogy a cégük sikerei, eredményei pozitívan befolyásolják a tanulók fejlődését.

Szükség is van erre, hisz a 2009-2010 es tanévben újabb 83 tanuló kezdte meg szakmai tanulmányait a volt 501-esben. Karácsony László reméli, hogy  a 77 másod- és harmadéves tanuló példamutató szorgalma, tudásvágya az elsősökre is átragad, s velük is elégedett lesz a térség munkaerő-piaca.