Valamivel több mint két hónap alatt – nyolc csoportban – közel hatvan ember fejezte be a Komlói Teleházban az infokommunikációs tanfolyamot. A hallgatóknak vizsgát ugyan nem kellett tenniük, viszont a zárófoglalkozásokon mindegyikük sikerrel oldotta meg az oktatóik által kidolgozott feladatsort, ezzel is bizonyítva: nem töltötték hiába idejüket a számítógépes oktatáson. A tanfolyamok befejezését követően – csakúgy, mint azok indulása előtt – valamennyi résztvevőt egy közös találkozásra hívta össze a szervező Komlóméd Nonprofit Kft.  

Az érintettek a Templom téri Német Nemzetiségi Klubban megtartott záróeseményen, Laho Andreának a városháza intézmény-felügyeleti irodavezetőjének jelenlétében vehették át okleveleiket. Az átadás előtt mondott rövid köszöntőjében a Komlóméd ügyvezetője elmondta: a tavalyi nagy érdeklődés biztatást jelentett számukra, hogy ebben az esztendőben is részt vegyenek a pályázaton, s örömmel töltötte el őket, amikor arról értesültek, hogy sikeresen szerepeltek azon. Ennél jobban csak most örül, amikor a résztvevőknek átadhatja a jól megérdemelt okleveleket, mert – hangsúlyozta – az oktatók visszajelzése alapján mindenki nagyon komolyan vette a foglalkozásokat, szinte hiányzásmentesen zajlott le a tanfolyam.

Az ügyvezető kifejtette: tudja, hogy vannak akik munkájuk során, mások csupán saját szórakoztatásukra, ismét mások ismeretszerzésre, vagy a távol lévő családtagokkal való kapcsolattartásra használják a most elsajátított tudást – mindehhez sok sikert kívánt. Majd végezetül arra is kitért, hogy – a hallgatói vélemények ismeretében – amennyiben a jövőben akár kezdőknek, akár haladóknak szóló tanfolyamok rendezésére lesz pályázati lehetőség, a Komlóméd Kft. biztosan igyekszik élni vele. – Megpróbáljuk, mert a városban van igény e képzésre, s nagyon jó érzés elégedett emberekkel találkozni – most pedig ilyenekkel van tele a terem – mondta.