A Komlói Bányász fiatal asztaliteniszezője is rajthoz állt Szerbiában azon a megmérettetésen, melyen számos európai ország versenyzője indult.

Gergely két versenyszámban mérettette meg magát. Saját korosztályában – az újoncok között – 3 győzelemmel, csoportelsőként került fel a 32-es főtáblára, ahol kieséses rendszerben folytatódott a verseny. Ott újabb két akadályon jutott túl, s ezzel a teljesítménnyel bekerült a legjobb nyolc közé. A négy közé jutás (éremszerzés) viszont már nem sikerült neki, mivel – nagy csatában – 3-2-re kikapott az elsőszámú román versenyzőtől.

A nagyobbak – a serdülők – közt is hasonlóan eredményesen folytatta a küzdelmet, hiszen meglepetésre itt is három győzelemmel lett csoportelső a selejtezők végére. A 32-es főtáblán aztán – egyetlen magyarként! – bekerült a legjobb 16 közé is, azután viszont alulmaradt a verseny elsőszámú hazai kiemeltje, a serdülő Európa-ranglista 43. helyezettje Boris Mihailovic-csal szemben.

– Gergő szereplésével, aki az újoncok között 5., a serdülőknél pedig 9. lett, maximálisan elégedettek lehetünk, minden dicséretet megérdemel ezért a teljesítményért – mondta el a fiú edzője Pintér Zoltán, aki maga is ott volt a szerbiai viadalon.