Akadozás után, úgy tűnik, beindult a komlói futballcsapat szekere az idei bajnokságban: két vereség, majd egy döntetlen után, a legutóbbi hétvégén alaposan megszórta ellenfelét a gárda: 6-0-ra győztek.

A KBSK-t Dombóvárra szólította a sorsolás a harmadik fordulóban, s a tolnai alakulat nem ígérkezett könnyű ellenfélnek. Már csak azért sem, mert ott most az a Dárdai Pál az edző, aki Komlón játékosként és edzőként is sokat “tett le az asztalra”, és számára bizonyára presztízskérdés is minden KBSK elleni találkozó.

A 90 perc kevés izgalmat hozott komlói szemszögből, hacsak azért nem kellett izgulniuk a Bányász-drukkereknek és -játékosoknak, hogy ne kapjanak túl sok gólt. A találkozó ugyanis végig úgy alakult, ahogyan a vendéglátók gondolták, és a 2-0 arányú dombóvári győzelem megfelelt a játék képének.

A következő fordulóban hazai pályán, a Baja ellen játszott Schuszter Roland csapata, s ennek az összecsapásnak sem a KBSK volt az esélyese. A vendégek nem titkoltan a feljutás reményében vágtak neki a 2009/2010-es szezonnak, s úgy érkeztek a kökönyösi pályára, hogy az eddigi meccseiket megnyerték. Jó sorozatukat pedig  sajnos  Komlón is folytatták, mivel ők kétszer, a komlóiak pedig egyszer sem voltak eredményesek (0-2) .

Az újonc, ám eddig meglehetősen jól szereplő  Ócsárd volt aztán Győriék ellenfele az ötödik fordulóban, s reménykedhettünk benne, hogy ezúttal idegenből is elhozzuk a 3 pontot. Nem sikerült, sőt az egy pontot is éppenhogy megmentettük. 

Az összecsapás első félidejében a házigazdák szereztek vezetést, így egygólos ócsárdi előnnyel vonultak pihenőre a csapatok. A második játékrészben aztán egy gólváltás után úgy nézett ki, hogy ismét vereséggel zár a Schuszter-legénység, ám a 93. (!) percben sikerült kiegyenlítenie a KBSK-nak (2-2). 

A mérkőzésnek az „utolsó utáni pillanatban” esett gólnál még emlékezetesebb érdekessége, hogy ezt a találatot Győri éppúgy 11-esből szerezte, ahogy a másik komlói gólt is. Sőt, az egyik ócsárdi találat is 11-esből esett, így összesen há-rom büntetőgólt látott a találkozóra kilátogató 150 néző.  

A 6. fordulóban aztán a Bogádot láttál vendégül Seemayerék, és bár a látogatók 3 ponttal a KBSK előtt álltak a tabellán, mindenki bízott abban, hogy a mérkőzést követően beérjük őket pontszámban. Ez végül a vártnál jóval simábban valósult meg.

Pedig kedvezőtlen történések is nehezítették a Komló dolgát, hisz a csapatnak a 12. percben már a második kényszerű cseréjét kellett végrehajtania (Korbuly helyett Román, Nagy N. Helyett Raáb lépett pályára). Ám a félidáre így is egygólos vezetést szerzett a gárda, amely a második játékrészben lehengerelte a bogádiakat: Gelencsér (2), Seemayer, Kalmár G., Nagy N. és Müller (büntetőből) révén összességében féltucat találattal terhelte meg a vendégkapus Varsány hálját. 

Ez a 6-0-ás győzelem önbizalmat adhat a folytatásra a Schuszter-legényeknek, akik jó eséllyel várhatják a következő fordulót is, mikoris a pont nélküli, a tabella utolsó helyén álló Várpalotához látogatnak majd.