A hagyományoknak megfelelően a Komlói Napok programsorozatában ünnepi képviselő-testületi ülésre is sor került. Az eseményen – melynek végén az idei évi kitüntetéseket, elismeréseket is átadták – Páva Zoltán polgármester mondott ünnepi beszédet.

A város első embere “Jó szerencsét!”-tel köszöntötte az egybegyűlteket, akik szinte teljesen megtöltötték a színház nézőterét. Mondandóját aztán annak a gondolatmenetnek a mentén mondta el, hogy Komló dolgait illetően egyszerre örül és szomorú.

Páva Zoltán hosszasan sorolta azokat a dolgokat, melyek őt is bántják (hogy csak néhányat idézzek ezek közül a beszédéből: az Attila utca szennyvíz-elvezetésének megoldatlansága, a bétai út állapota, a piac méltatlan helyzete, a munkanélküliségi helyzet alakulása, a 104 megszűnt vállalkozás – igaz, 74 újat is bejegyeztek). Azután viszont azt mondta, hogy azért merjünk örülni is.

– Hogy minek? – tette fel a kérdést, majd a választ is megadta: – Egyebek közt annak, hogy sorra újulnak, szépülnek meg a városban a társasházak, hogy megépítettük Kenderföldön a Fecskeházat, elkezdődött az önkormányzati lakások évek óta vajúdó kéményfelújítási programja, több új játszótér épült a városban, befejezés stádiumában van 9 önkormányzati intézmény nyílászáróinak cseréje, utólagos hőszigetelése, és új tető került a Polgármesteri Hivatalra.

A polgármester ezt követően említést tett azokról a további beruházásokról, melyek újabb, közel 2 milliárd forintból valósulhatnak meg, s beszélt azokról a helyi cégekről is, melyek – pontosan 20-an – 800 milliós állami támogatást nyertek el, s ami mellett 11 helyi vállalkozás 63 millió forintot kapott munkahely-megőrzésre.

Az örömteli, illetve bántó tények felsorolása után a polgármester meleg szavakkal köszöntötte azokat, akik a város ünnepe alkalmából – kiemelkedő tevékenységük elismeréséül – valamilyen kitüntetésben részesültek, köszönetét is kifejezte mindannyiuknak, s mondandóját így zárta: “Legyenek boldogok, legyenek büszkék az eredményeikre, hisz az életünk legfőbb célja a boldogság”.