Rendkívüli ülést tartott a képviselőtestület augusztus 26-án. A napirendi pontok sorában ezúttal kevés napirendi pont szerepelt – ezekben a témákban azonban sürgős döntésre volt szükség.

Geisz István képviselő elhunyta miatt időközi választást tartanak az érintett választókörzetben november 8-án – hangzott el az ülés legelején. Ugyanazon okból a – korábban Geisz István vezette – pénzügyi bizottság összetételét is módosítani kellett: a testület úgy döntött, hogy a meglévő tagok mellé Kispál László és Radics Kálmán is bekerüljön, míg az elnöki tisztet a továbbiakban Albert Ákos lássa el.

Eredménytelenül zárult az önkormányzat 450 millió forintos működésihitel-felvételével kapcsolatos közbeszerzés, az érdeklődő pénzintézetek ugyanis – megfelelő fedezet hiányára hivatkozva – nem vettek részt az eljárásban. A képviselők határozata értelmében a város felajánlja az igényelt 300 milliós nagyságrendű fedezetet, s új közbeszerzést indít el.

Szeptember 1-jével belép az önkormányzat a Hegyhát Élménykörút Kulturális és Turisztikai Közhasznú Egyesületbe – erről született döntés a következő napirendi pontban. A csatlakozást az indokolta, hogy bizonyos turisztikai pályázatok csak így válnak elérhetővé a város számára.

A közfoglalkoztatási terv módosítása kapcsán hosszabb vita alakult ki az „Út a munkához” program eddigi eredményeinek megítéléséről. Ezen országos program a munkaképes, tartósan munkanélküli, rendszeres szociális segélyben részesült emberek rendszeres munkajövedelemhez juttatásáról szól. Komló ezúttal már 902 fő foglalkoztatását tervezte ekképpen, de emellett értékelték az eddigi tapasztalatokat is.

Polics József amellett, hogy az adminisztráció és a felszerelés biztosításának gondjairól beszélt, annak a véleményének is hangot adott, hogy ha az adatok szerinti 300 ember valóban az utcán dolgozna, nem így kéne kinéznie több közterületnek is. Kispál László egyetértett vele abban, hogy nem hatékony a komlói közfoglalkoztatás – ő úgy gondolja, nem készült fel e feladatra a város. Hegedűs István szerint ugyanakkor a lehető leghatékonyabb volt a munkaszervezés, az érintettek dolgoztak és ezzel sokmillió forintot spóroltak meg az önkormányzatnak. Páva Zoltán polgármester vele egyetemben azt mondta: akad javítanivaló, de olyan emberekről van szó, akiket először is dolgozni kell megtanítani; Szakács László alpolgármester pedig arról tájékoztatta a testületet, hogy az említett eszközöket is meg tudja majd vásárolni a város. A képviselők végül elfogadták a tervmódosítást, a cigány kisebbségi önkormányzat által foglalkoztatottak pedig szeptember 15-től a városgondnokság alkalmazásába kerülnek át.

A képviselők a hátralévő napirendi pontok sorában rábólintottak egy Piryatin-i kiküldetésre (a Komlóval együttműködési megállapodást kötött település nagyszabású fesztiváljára), majd megszavazták a KBSK 2000 Kft. által igényelt 2,2 millió forintot mint előrehozott támogatást. Ezen – a kézilabda szakosztályt érintő – téma megvitatásában Folkner Károly a kiszámíthatóság fontosságáról beszélt, Kispál László pedig úgy vélte: a mostani tervezés már takarékos, ez a működés tartható lesz.

Pánovics AndrásKiemelt hírekKiemelt hírekRendkívüli ülést tartott a képviselőtestület augusztus 26-án. A napirendi pontok sorában ezúttal kevés napirendi pont szerepelt - ezekben a témákban azonban sürgős döntésre volt szükség. Geisz István képviselő elhunyta miatt időközi választást tartanak az érintett választókörzetben november 8-án - hangzott el az ülés legelején. Ugyanazon okból a -...