A 2008/2009-es tanévben számos kiemelkedő teljesítmény született a komlói középsikola három intézményegységében. A tanárok és diákok közös munkájának eredményeként több érettségiző kapott elismerést feleletei után.

Kitűnő bizonyítvánnyal büszkélkedhetett a gimnáziumi intézményegységből: Kozmann Dóra és Nagy Ágnes a 12. A-ból, Kozma Alíz a 13. B-ből. Tóth Katalin, Pánovics Dóra, Pintér Eszter és Prettl Nándor – mindannyian a 12. A osztály tanulói – jelesre érettségiztek.

A szakképző intézményegységben jeles eredménnyel tett szakmai vizsgát Bogdán Hajnalka, Borongics Csilla, Fehér Kitti, Fuchs Melinda, Híz Alexandra, Orsós Krisztina, Ráduly Krisztián és Tóth Mariann.

A gimnáziumban az informatika jeles érettségi alapján 17 fő kapott ECDL bizonyítványt, 26 tanuló pedig a középfokú nyelvvizsga követelményeinek tett eleget.  A német nyelvi OKTV-n Imeli Brigitta 12. A osztályos tanuló az országos döntőbe került, a 11. B-s Tóth Bálint angolból az országos középdöntőig jutott. Zsongor Mercédesz 12. C és Imeli Brigitta 12. A  osztályos tanulók német nyelvből felsőfokú nyelvvizsgát szereztek.

Az OSZKTV-n a szakiskolások országos versenyén Gyenes Gergely történelemből a döntőben 5. helyezést ért el, Vér Ádám pedig informatikából az országos 8. helyen zárt. Orsós Csilla magyar nyelv és irodalomból a regionális fordulóban 5. lett.

A tantárgyi felkészültség mellett azt is bizonyították a tanulók, hogy más területeken is tudnak maradandót alkotni. A gimnáziumból Czár Melinda (12. B) például az országos anekdotaíró pályázaton ért el 2. helyezést. A szakképzőből ugyanezen a versenyen Szabó Krisztina különdíjat kapott.

A szép beszéd elsajátíttatására is nagy gondot fordítanak a középiskolák. Ezen a téren is születtek nagyszerű eredmények. Szieber Boglárka (8. A) gimnáziumi tanuló a Kazinczy verseny területi fordulójába ért el 1. helyezést.  A Szép Magyar Beszéd verseny megyei fordulójában pedig Lukács Klaudia (10. R) a szakképző tanulója öregbítette iskolája hírnevét.

A szakközépiskolai intézményegységből a 10. A osztály csapata a MOZAIK országos matematika versenyről a 3. helyezést hozta el (a gárda tagjai: Angyalosi Annabella, Lakatos Dániel, Rácz Nikoletta, Szám Anita és Szőke Barbara). Egyéniben Pfeffer Roland 12. A osztályos érte el a legjobb eredményt.

Ugyanebből az intézményegységből felkészültsége alapján két tanuló kapott olyan lehetőséget, amilyen középiskolai tanulónak csak ritkán adatik meg: Pfeffer Roland és Kruzslicz Gergő angol nyelven tarthattak előadást környezetvédelmi témában Bécsben, a Nemzetközi Atomenergia Ügynökség diákok számára szervezett konferenciáján.

Az intézményegység alapítványi díját a szakképzőben Cseresnyési Zsófia, a gimnáziumban Imeli Brigitta, Várfoki Gergely és Tóth Katalin kapta kiemelkedő tanulmányi, illetve közösségi munkájáért.