Kozmann György és Folkner Károly között a sport is közös nevező voltA RE-KOM Kft. környezetvédelmi PR menedzseri minőségében látogatott Komlóra Kozmann György többszörös Európa- és világbajnok, olimpiai bronzérmes kenus.

A víz nagyköveteként is tevékenykedő egykori kiváló sportoló az országot járva, elkötelezetten kampányol a környezettudatos életszemlélet elterjesztéséért. A szekszárdi születésű olimpikon a cikói regionális hulladéklerakóval kialakult partnerkapcsolat révén kereste fel városunkat, hogy a szelektív hulladékgyűjtés népszerűsítéséért kiírt országos rajzpályázatról nyújtson információt. A május 27-én záródó pályázat részleteiről – a kihelyezett plakátokon keresztül – már tájékozódhattak a térség általános iskoláiban.

A fődíj egy digitális fényképezőgép, ráadásként a szervezők a győztes pályázó osztálytársait a Fővárosi Állat- és Növénykertbe is meghívják. A második és harmadik helyezést elérők is értékes jutalomban, osztálykirándulásban részesülnek, valamint minden pályázót értékes ökoajándékkal jutalmaznak a szervezők. (A Komlói Városgazdálkodási Zrt. különdíjakkal támogatja a rajzpályázat sikerét a térségben. – a szerk.)  

Kozmann György komlói villámlátogatása során találkozott Folkner Károllyal, a Városgazdálkodási Zrt. vezetőjével és munkatársaival, akik ismertetőt tartottak a szelektív hulladékgyűjtés komlói tapasztalatairól, valamint a Biomass Microkomplex Komló Komposzt termékről. És természetesen sporttémák is felmerültek a találkozón.

A Kozmann györggyel készült interjút a Mecsek-NET Televízió jövőheti adásában és honlapunk Hegyhát Híradójában láthatják az érdeklődők.