A Szolgálat a Szociális és Munkaügyi Minisztérium támogatásának köszönhetően 18 hónapja működik sikeresen Komlón és térségében. A Program a Komló és térségében működő Kábítószerügyi Egyeztető Fórum (KEF) egy programelemének tekinthető, melyért a KIES Komlói Ifjúságsegítő Egyesület vállalta a felelősséget.

A Szolgálat célja, hogy minél szélesebb réteget felölelő megelőző, elterelő és ártalomcsökkentő tevékenység végzésére kerüljön sor Komló város fiatalabb és idősebb korosztályának körében – nagyobb hangsúlyt fektetve a tartalmas beszélgetésekre.

A Szolgálat a következő tevékenységekből épül fel:
– információs szolgálat működtetése (e-mail: droginfo@freemail.hu; weboldal: kies.csillesor.hu; és telefonos)
– segélyszolgálat egy helyi szórakozóhely és ifjúsági fesztiválok szintjén (ártalomcsökkentő és megelőző eszközök osztásával is egybekötve)
– közösségfejlesztő akcióprogramok szervezése a segélyszolgálatok ideje alatt
– interaktív beszélgetések meghívott előadókkal, szakemberekkel
– az Egyesület és a partnerszervezetek programjai, klub- és csoportfoglalkozásai nyújtotta lehetőségek felkínálása, megelőző céllal
– a tapasztaltak, a problémák elemzése, további célok és lehetséges megoldások keresése.

A Program célcsoportja elsősorban a droghasználó fiatalok, valamint azok hozzátartozói. Szélesebb körben: minden, a térségben élő fiatal és azok hozzátartozói.

A Program tevékenysége sikeresnek mondható, mivel számos fiatal kérte már segítségüket főként a segélyszolgálatok ideje alatt és után. Email-es és telefonos megkeresés is történt, és remélik, hogy a Program kibővített szolgáltatása, a weboldalon nyújtott információs és tanácsadási szolgáltatás is kellő segítségül szolgál majd az érintettek számára.