Úgy tartják, hogy egy-egy nyelv ismeretén kívül az adott nép kultúráját, szokásait is illik ismerni. Hogy ez így legyen, arról a komlói gimnáziumi intézményegységben tanító nyelvszakos tanárok is gondoskodtak azzal, hogy idegennyelvi estet szerveztek.

Január 23-án nagyszámú érdeklődő előtt tartották meg a rendezvényt, melyen az osztályok különféle zenés, táncos, prózai előadásokat mutattak be. Angol, német, olasz és francia nyelven szerepeltek, hiszen ezeket mind elsajátíthatják az iskolában. Az eseményen a gimnázium tanulóin kívül a Kenderföldi és a Szilvási Általános Iskola német nemzetiségi tánccsoportjai is felléptek. A műsorszámok alatt gyakran felcsattanó taps jelezte, hogy a tanulók alaposan felkészültek, a közönség élvezte a produkciókat.

Szarka Gabriella a nyelvi est egyik szervezője elmondta, hogy immár második alkalommal rendezik meg ezt a programot. A gyerekek számára lehetőség nyújtanak arra, hogy az érettségin és a különböző nyelvi versenyeken kívül máshol is megmutathassák, hogy mit tudnak az adott nyelvből.

A zenés-táncos műsorszámok után, a program lezárásaként mindenki megkóstolhatta az angol, a német, az olasz és a francia konyha finomságait. Mindegyik nemzet egy-egy jellegzetes étele került terítékre, melyeket a gyerekek maguk készítettek el.