Hosszú, súlyos, méltósággal viselt betegség után, 2009. augusztus 3-án, életének 62. esztendejében elhunyt Geisz István, Komló Város Képviselő-testületének tagja, a Pénzügyi Bizottság elnöke, több más bizottság tagja.


geiszistvannet1947. november 10-én, Nagymányokon született, de 3 éves kora óta Komlón élt és dolgozott. Az általános és középiskolát is itt végezte, a szakmunkásvizsgát követően a Mecseki Szénbányák Központi Gépüzemében lakatosként kezdett dolgozni. Az 1970-es években – az adódó lehetőséget kihasználva – bekapcsolódott a Szakmunkások Egyetemi Továbbtanulása programba, így közdazdász diplomát szerzett. Ezt követően előbb a Gépüzemben, aztán István-aknán, majd – hosszú időn át – Zobákon, illetve a Komló Bányaüzemben volt vezető könyvelő.

Felelősségteljes gazdasági munkája mellett jelentős tevékenységet végzett az évek során a város sport- és közéletében is. 1991-ben a labdarúgók szakosztályvezetője lett, egy évvel később a Komlói Bányász SK elnökévé választotta a közgyűlés és ezt a posztot 1998-ig töltötte be.

Az önkormányzat képviselő-testületébe 1994-ben került be  egyéni körzetből, s testületi tagsága azóta folyamatos volt. Sok éven át volt a különböző bizottságok elnöke, tagja, felkészültsége, agilitása nagymértékben hozzájárult e szervek eredményes munkájához.

Az utolsó komlói mélyművelésű bánya bezárása óta nyugdíjas volt, de a közéleti munkában továbbra is aktív maradt. Tagja volt az MSZP helyi szervezetének, melyben sokáig a városi elnökségben is dolgozott.

Az utóbbi időben nagy harcot vívott a betegséggel, mely végül legyőzte Őt. Kevés volt a benne rejtőző akarat, kevés az orvosi tudás: hétfőn kora délután a szervezete feladta a kilátástalan küzdelmet. Halálával nem csak felesége, Emese lánya és Zsolt fia szívében támadt hatalmas űr, de barátsága, közvetlensége, segítőkészsége, sokoldalú felkészültsége és munkabírása sokaknak fog hiányozni. Nyugodjék békében.