Hosszú, súlyos, méltósággal viselt betegség után, 2009. augusztus 3-án, életének 62. esztendejében elhunyt Geisz István, Komló Város Képviselő-testületének tagja, a Pénzügyi Bizottság elnöke, több más bizottság tagja.


geiszistvannet1947. november 10-én, Nagymányokon született, de 3 éves kora óta Komlón élt és dolgozott. Az általános és középiskolát is itt végezte, a szakmunkásvizsgát követően a Mecseki Szénbányák Központi Gépüzemében lakatosként kezdett dolgozni. Az 1970-es években – az adódó lehetőséget kihasználva – bekapcsolódott a Szakmunkások Egyetemi Továbbtanulása programba, így közdazdász diplomát szerzett. Ezt követően előbb a Gépüzemben, aztán István-aknán, majd – hosszú időn át – Zobákon, illetve a Komló Bányaüzemben volt vezető könyvelő.

Felelősségteljes gazdasági munkája mellett jelentős tevékenységet végzett az évek során a város sport- és közéletében is. 1991-ben a labdarúgók szakosztályvezetője lett, egy évvel később a Komlói Bányász SK elnökévé választotta a közgyűlés és ezt a posztot 1998-ig töltötte be.

Az önkormányzat képviselő-testületébe 1994-ben került be  egyéni körzetből, s testületi tagsága azóta folyamatos volt. Sok éven át volt a különböző bizottságok elnöke, tagja, felkészültsége, agilitása nagymértékben hozzájárult e szervek eredményes munkájához.

Az utolsó komlói mélyművelésű bánya bezárása óta nyugdíjas volt, de a közéleti munkában továbbra is aktív maradt. Tagja volt az MSZP helyi szervezetének, melyben sokáig a városi elnökségben is dolgozott.

Az utóbbi időben nagy harcot vívott a betegséggel, mely végül legyőzte Őt. Kevés volt a benne rejtőző akarat, kevés az orvosi tudás: hétfőn kora délután a szervezete feladta a kilátástalan küzdelmet. Halálával nem csak felesége, Emese lánya és Zsolt fia szívében támadt hatalmas űr, de barátsága, közvetlensége, segítőkészsége, sokoldalú felkészültsége és munkabírása sokaknak fog hiányozni. Nyugodjék békében.

HegyhátMédia Kft.Kiemelt hírekKiemelt hírekHosszú, súlyos, méltósággal viselt betegség után, 2009. augusztus 3-án, életének 62. esztendejében elhunyt Geisz István, Komló Város Képviselő-testületének tagja, a Pénzügyi Bizottság elnöke, több más bizottság tagja. 1947. november 10-én, Nagymányokon született, de 3 éves kora óta Komlón élt és dolgozott. Az általános és középiskolát is itt végezte, a szakmunkásvizsgát...