A Nemzetközi Asztalitenisz Szövetség serdülő világranglistájába is beszámító tatai versenyen, a Hungarian Cadet Openen 23 országból álltak asztalhoz fiatalok serdülő csapat, egyéni és páros számokban. A Komlói Bányász fiataljai az erős mezőnyben is elismerésre méltóan szerepeltek.

Serdülő egyéniben a selejtezőkben Szita Márton egy ciprusi ellenfelet 3:0-ra legyőzött, majd egy izraeli versenyzőtől 3-1-re kikapott, így nem jutott tovább a csoportjából. Sabján Gergely szintén elvérzett a csoportmérkőzések során, miután egy szerb és egy holland riválisával szemben – óriási csatában – egyaránt 3:2-re veszített. A főtáblára nem került versenyzők vigaszversenyét viszont Szita Márton megnyerte – a sors fintora, hogy a négy közé jutásért Sabján Gergelyt búcsúztatta (3:1).

A csapatviadalon mindkét komlói játékos Magyarország „A” csapatában indult – a fővárosi Lakatos Tamással kiegészülve. A selejtező csoportmérkőzések során Litvániát 3:1-re, Csehországot pedig 3:2-re győzték le, s ezzel csoportelsők lettek. A főtáblán aztán a nyolc közé jutásért Ausztria második csapata ellen is nyertek (3:1), a négy közé jutásért Romániát is búcsúztatták (3:0), s csak a döntőbe jutásért szenvedtek vereséget az orosz gárdától. (A csapatdöntőt végül Franciaország nyerte 3:2-re.)

Sabján Gergely Litvánia ellen játszott egyéni mérkőzést, a többi meccsen Szita Márton volt a KSI-s Lakatos Tamás társa egyéniben, Gergely pedig már csak páros mérkőzéseken szerepelt – Lakatossal az oldalán. A magyar „A” csapat így végül a 3. helyen zárta a versenyt, s ahogy Rajnai József a KBSK asztaliteniszezőinek vezetőedzője mondja: minden dicséretet megérdemelnek a fiúk a bronzéremért ebben a rendkívül erős nemzetközi mezőnyben.

Serdülő fiú párosban Sabján Gergely Szudi Ádámmal, Szita Márton pedig Lakatos Tamással indult, s mindkét páros a nyolcaddöntőben kapott ki – előbbiek egy olasz, utóbbiak pedig egy holland párostól.