Az  “afrikai” forróság, mely az elmúlt napokat jellemezte az időjárás-előrejelzés még napokig kitart. A hőséget nem szabad félvállról venni, hiszen megterheli a szívet, rossz hatással van a keringésre. A szélsőséges melegben feltétlenül gondoskodnunk kell a vízháztartásunk egyensúlyáról.

vaznetElsősorban az időseket és kisgyermekeket fenyegeti a kiszáradás veszélye, de természetesen hőségben mindenkinek ajánlott naponta legalább 2-3 liter folyadék elfogyasztása. Legjobb, ha szénsavmentes ásványvizet iszunk, vagy cukormentes gyümölcs és zöldségleveket. A lehűtött vizet ízesíthetjük mentával, citrommal, ami kellemesen üdít. A szénsavas ásványvíz azért nem a legjobb választás, mert hamar telítettség érzését kelti a gyomorban és jóideig nem tudunk utána többet inni.A víz jó hűsítő akkor is, ha hidegen folyatjuk csuklónkra vagy lábfejünkre, így a hidegérzet szűkíti a vérereket és gyorsítja a vérkeringést.

A komlói városközpont betonrengetegében ügyeink intézése közben is nyugodtan spriccelgessük magunkat hideg vízzel, biztosan senki nem fog megrökönyödve figyelni bennünket, hiszen a lényeg az, hogy elkerüljük a hőgutát.