Világ- és Európa-bajnoki címek ide, csapatbajnoki elsőségek oda, hazai pályán továbbra sem megy a DÖKE szektorlabdázóinak. A 2006 óta tartó hazai nyeretlenség átka az idei Magyar Kupa fináléban is tovább élt a Közösségek Háza nagytermében.

Talán a nyári szabadságoknak tudható be, hogy mindössze nyolc csapat nevezett a Komlón megrendezett idei Magyar Kupa sorozatra. A házigazda DÖKE két alakulata mellett a Józsefváros (tiszavasvári gombozókkal megspékelve) és a többek között pécsi, kecskeméti versenyzőket és a komlói Gyozsán Zoltánt is a soraiban tudó Baranya SE is két-két garnitúrája állt az asztalok mellé. Rajtuk kívül még a szigetszentmiklósi Mundiál, valamint a fővárosi Testvériség együttese alkotta az egyik legsikeresebb magyar sportág mezőnyét ezen a versenyen.

Rendhagyónak mondható a DÖKE összeállítása is a tornán: az első számú kvartettben Szendrey, Takács, Balla és Major kapott játéklehetőséget, míg a második csapatban Steller, Sinkovics és Kelemen mellett – a jelenleg a világ második játékosának számító – Fülöp Elemér terelte a gombokat.

Szili Balázs lett a pontkirály
Szili Balázs lett a pontkirály

Nem indult jól a vidala a házigazdák számára, a DÖKE I. a 2 vereség és 1 döntetlen ellenére – a papírformát igazolva – mégis eljutott a négy közé. A DÖKE II. 2 győzelemmel, 1 döntetlennel és 4 vereséggel, már a vigaszágon az ötödik helyért szállhatott harcba a rájátszás során. Az elődöntős csapatunk útjába aztán előbb a Testvériség akadt (12:4), majd őket letudva a Józsefváros I. elleni döntő következett. A fináléban végül gigászi küzdelemben – köszönhetően a kiváló napot kifogó Szilinek – 17-15-re a fővárosi gárda diadalmaskodott, így elhódította a Magyar Kupát. A DÖKE I. végül a második, míg a II. csapat a hatodik helyen zárta a versenyt.

Aki élőben is szeretné látni Fülöpéket játszani, annak legközelebb szeptemberben lesz lehetősége erre. Ugyanis Komló a házigazdája az idei Bajnokok Ligája küzdelmeinek (a DÖKE is résztvevő – a szerk.), majd NB I-es forduló következik, szintén hazai pályán. Reméljük, már a rendezőket sújtó átok nélkül.