A nyári szünidő, no meg a csúcsokat döntögető kánikula dacára július 13. és 17. között ismét benépesült a belvárosi iskola bitumenes sportpályája. A Családsegítő és Gyermekjóléti Szolgálat immár hetedik alkalommal – a Társadalmi Megújulás Operatív Program, valamint közel 50 kisebb-nagyobb szponzor támogatásával – rendezte meg a Kallódó Kupa kispályás labdarúgó-tornát, amely az évek alatt az uborkaszezon legnépszerűbb sporteseményévé vált a fiatalok körében.

kallada2netAz idei sorozatra a komlóiakon kívül Egyházaskozár, Máza, Mánfa, Magyarhertelend, Magyarszék és Kisvaszar futballra éhes ifjai vettek részt a Kallódó Kupán. A rendkívüli hőségben három korosztályban, huszonöt csapat több mint kétszáz futballistája versengett egy héten keresztül a jobb helyezésekért – köztük több olyan társaság, melyek már a kezdetektől résztvevői a rendezvénynek.

Fehér Imre a szolgálat szakmai vezetője, mint főszervező – miközben a hőség elől egy fa alatt keresett menedéket – elmondta, hogy felettébb hasznos számukra ez a rendezvény, mivel a Családsegítő és Gyermekjóléti Szolgálat munkatársainak minden kínálkozó alkalmat meg kell ragadniuk, hogy a gyerekek megismerésével már a megelőzés terén eredményt érjenek el. Mivel egy nyitott, gyakorlatilag önszerveződő rendezvényről van szó, itt integráltan találkozhatnak deviáns, hátrányos és kevésbé hátrányos helyzetű gyermekekkel. Ezért is óriási eredmény – hangsúlyozta Fehér Imre, hogy igen sportszerű hetet tudhatunk magunk mögött, ahol a résztvevő fiatalok rendkívül intelligensen vettek részt a küzdelmekben, végig vigyáztak egymásra, ahogy egy nagycsaládnál szokás.

A kistérségi esemény rangját növelte, hogy a résztvevő csapatoknak, valamint a legjobbaknak járó díjat dr. Szakács László alpolgármester, a térség országgyűlési képviselője adta át.

Eredmények: 10-13 éves korosztály: 1. Komló FC, 2. KBSK U13, 3. FC Komló; a gólkirály Hegyi Ferenc, míg a legjobb kapus Németh Dávid lett. 14-16 éves korosztály: 1. Pont AZ (Komló), 2. Botláb, 3. AMF Dream, 4. Aranycsapat Team; gólkirály: Herget János, legjobb kapus: Nagy Tamás. 17-20 éves korosztály: 1. Gépállat (Komló), 2. Aranycsapat, 3. Odeo; gólkirály: Kakócz Ádám, legjobb kapus: Tóth Dániel.