December 6-án a Diákönkormányzatának is köszönhetően a gimnáziumban járt a Mikulás. Szent Miklós ünnepén, csütörtökön és pénteken is bőven volt program az iskolában. Mikulás látogatással kezdődött, volt vetélkedő, kézműves program, sportverseny és péntek délután egy színvonalas Mikulás műsor zárta a két napot.

 Már kora reggel az iskola néhány tanulója elindult, és tanítás előtt meglátogattak több iskolát a városi Mikulásnak segítve.

Miután Ők visszaértek az iskolába, oda is megérkezett a Mikulás.

Nem sokkal később már indultak is a krampuszok, a segítők és a Mikulás, hogy körbejárják az osztályokat. Minden egyes osztályt meglátogattak, majd miután megénekeltették őket, egy rövid totót és egy rejtvényt kellett megfejteniük. Ezek nem okoztak problémát, bár nem mindegyik osztály tudta hibátlanul megoldani a kérdéssort. Szerencsére az osztályok tanulóinak mindegyike kapott a Mikulástól ajándékot, és ez azt mutatja, hogy egészen jól és „elfogadhatóan” viselkedtek az évben. Azért néhány tanuló az ajándéka mellé virgácsot is kapott a Mikulástól, egy kis rövid szöveges dorgálás kíséretében.

Az órák szüneteiben a zsibongóban lehetett kipróbálni a kézügyességet és a tudást. Mármint a zenei tudásukat, hiszen a kézműves foglakozás mellett a remekül dolgozó technikusnak is köszönhetően zenefelismerő vetélkedő is volt, amelyen igen sokan vettek részt. Az itt megjelenő osztályokat az aktivitásuk alapján pontozták a DÖK-ös szervezők, de a totóval, a rejtvénnyel és a sporttal együtt, vagyis az egész napot értékelve jött ki az az eredmény, mely egyben a nap végeredménye is lett.

Délután fél háromkor kezdődtek a sportesemények. A teremben lejátszott kosárlabda és foci bajnokságba összesen 20 csapat nevezett. A nagyszámú csapat nevezése miatt egy napról két naposra lett átszervezve a torna, és ehhez nagy segítséget kaptunk az iskola vezetésétől. Első napon lejátszották a selejtező meccseket az osztályok. Fociban csak fiúk, míg a kosárlabdában vegyes csapatok is indultak.

Pénteken a helyosztókkal folytatódott a kupa. Az egész sorozat szoros eredményeket és komoly színvonalat is hozott.

A kosárlabda döntőbe a 11.b osztály két csapata jutott, hiszen az első csapatuk felborította a papírformát, és az elődöntőben kétszeri hosszabbítás után győztek a 13.b osztály nagy erőket felvonultató csapata ellen. A „házi döntőben” pedig ismét győztek, így ők szerezték meg a Mikulás Kupát. A meccs krónikájához tartozik, hogy a vesztes csapat sajnos a meccs elején elvesztette az egész torna legjobb játékosát, Kakócz Katát egy szerencsétlen sérülés miatt, így lélekben is megtörtek, de ez nem von le semmit a győztes érdeméből.

A foci döntőjébe a 13.b és a 11.b csapata került, és mivel a kosárlabdában nem sikerült a döntőbe jutás a végzősöknek, itt vettek méltó elégtételt, és simán nyerték meg a Mikulás Kupát.

 Győztesek:

Kosárlabda: 11. b osztály (1)

Foci: 13. b osztály

A győztesek a Nagy László Napok keretein belül majd megmérkőzhetnek a „tanárok válogatottjával”.

A két nap alatt az osztályok által összegyűjtött összes pontok. (totó, rejtvény, zenefelismerés, kézműves aktivitás, kosár és foci):

 1. 11.c – 34p  2.  10.b – 31,5p  3.  11.b – 29p és  12.c – 29p 4.  13.b – 26p és 12.b – 26p

5.   9.b – 22p, 6.  12.a – 21p, 7.  10.c – 20p, 8.    9.a – 14,5p, 9.  10.a –   9p