Az NB I-ben és NB II-en ugyan már korábban véget ért a bajnokság, az asztaliteniszezők közül azonban júniusban még sokan nem élvezhették a nyári szünetet.

A legfiatalabbak közül Szita Márton Lengyelországban (Lakatos Tamással az oldalán) bronzérmet szerzett a nemzetközi serdülő és ifjúsági bajnokság páros számában.

Pünkösd Kupa néven rendeztek városi utánpótlás-versenyt a KBSK-csarnokban, s a nyolc versenyszámban 60 leány és fiú állt asztalhoz. Győztesek: újonc fiú egyéni II. kat.: Mutter Ádám; újonc leány egyéni II.kat.: Kovács Rebeka; újonc fiú egyéni: Prucsi Richárd; újonc leány egyéni: Kovács Rebeka, serdülő fiú egyéni: Sabján Gergely; serdülő leány egyéni: Lencsés Petra; ifjúsági fiú egyéni: Sabján Gergely; ifjúsági leány egyéni: Kovács Rebeka.

Az egy héttel később, felnőttek részére rendezett Pünkösd Kupán 20-an vettek részt, s férfi egyéniben a komlói Leipold Csaba, párosban a Horváth Sándor – Leipold Csaba páros bizonyult a legjobbnak.

Időközben befejeződött a pontvadászat a megyebajnokságban is. A KBSK III. férficsapata az utolsó meccsét megnyerve, 31 ponttal a 4., míg a IV. gárda a 10. helyen végzett a 13 csapatos mezőnyben.