A Sidney-i, az athéni és a pekingi olimpián is részt vett gyaloglót, a 46 esztendős Czukor Zoltánt választották a Komlói Bányász elnökévé. Az 53-szoros válogatott, 50 és 100 km-en is magyar csúcsot tartó atléta július 1-jétől vette át a stafétabotot elődjétől, dr. Wetzl Józseftől.

Czukor Zoltán
Czukor Zoltán

Rendkívüli közgyűlésen mondott le posztjáról dr. Wetzl József a sportkör elnöke, akit egyhangú voksolással Czukor Zoltán vált a KBSK élén. Ahogy azzal már korábbi lapszámunkban foglalkoztunk, a csökkenő önkormányzati támogatás miatt rendkívül nehéz anyagi helyzetben lévő egyesületnél – ahol hat szakosztályban mintegy kétszázan sportolnak a különböző bajnokságokban – feltétlenül szemléletváltásra lesz szükség a továbbéléshez.

Az újonnan megválasztott elnök székfoglalójában kifejtette, hogy elsősorban szolgáltatásként képzeli el a sportkör működtetését, s a legfőbb célja az, hogy a rendezvények, programok során ismét megteljen a sporttelep – ami termé-szetesen bevétel-növekedéssel is jár. Ehhez szerinte mindenképpen a szolgáltatások színvonalának emelése szükséges.

A KBSK sporttelepe már szebb napokat is látott
A KBSK sporttelepe már szebb napokat is látott

Páva Zoltán polgármester azt mondta: az önkormányzat mindenben támogatja az új elnök elképzeléseit. A biztonságos működéshez ugyanakkor elengedhetetlen a pályázati források kihasználása is; így pályázat útján valósulhat meg a létesítmények felújítása, valamint – mintegy 4, 5 millió forintnyi működési támogatás elnyerésével – a jelenlegi, kritikus helyzet stabilizálása.