A komlói József Attila Városi Könyvtár együttműködő partnereként a Nagy László Gimnázium is nyertese lett a „Könyv-világ-csoda: együttműködés a tanórán kívüli művelődés érdekében” című TÁMOP pályázatnak.

A pályázat megvalósítása keretében szakköri foglalkozások lesznek. A könyvtárhasználati szakkörön a könyvtári órákon megtanult ismeretek elmélyítésére kerül sor, hogy a diákok képesek legyenek az önálló információszerzésre. A szakkör másik feladata a tehetséggondozás: a pályázatokra, versenyekre, vetélkedőkre való felkészítés.

A kézműves szakkör keretében –a könyvhöz, a könyvtárhoz kapcsolódóan- az írás és könyv történetének lépcsőin haladva a tanulók különböző kézműves technikákkal elkészítik a fejlődés egyes tárgyait. Így átélhetővé és kézzelfoghatóvá válik a régmúlt, a könyv történetének állomásai.

A szakkörök mellett témanapokat is szerveznek a gimnáziumban. Az egyik témanap a Népmese Napjához kapcsolódóan, a másik pedig „Könyvmolyok éjszakája” címmel az iskolai könyvtárak nemzetközi hónapja alkalmából lesz. Ez utóbbi lehetőséget ad arra, hogy a könyvtárat kicsit más szemmel nézzük: olyan rendhagyó foglalkozásoknak igyekeznek teret nyújtani, ahol a könyvtár színes, inspiráló, közösségépítő helyszínként van jelen.

A pályázat során a tanulók, osztályok egymás közötti vetélkedésére, versenyekre is lehetőség lesz. Ezek egy része a gimnáziumban, más részük a városi könyvtárban lesz megtartva.