A Budapesten megrendezett VB-n egyéniben Fülöp Elemér a 2., Szendrey Tibor a 4. helyet szerezte meg. Nem meglepetés, hogy a magyar válogatott (soraiban a két komlói kiválósággal) a szerény létszámú mezőnyben, csapatversenyben első lett – tájékoztatta lapunkat Gyozsán Zoltán komlói szakosztályvezető.

A világbajnokságot most először rendezték meg úgy, hogy a magyar és brazil (ún. 12 érintős) szabályok szerint is lejátszották a versenyt. A VB színfoltja volt a brazil csapat, melynek szimpatikus és barátságos tagjai a versenyen bemutatót tartottak a közönség számára a magyarnál némiképp látványosabb, egyszerűbb, jobban élvezhető játékból.

A viadalon aztán senkit nem ért meglepetésként az, hogy mindkét játékmód “őshazájának” versenyzői a saját játékukban taroltak. Különösen a válogatottak küzdelmében volt megfigyelhető az elképesztő fölény. Csapatversenyben, szektorlabda szabályok szerinti játékban Magyarország diadalmaskodott, 2. Románia, 3. Szerbia, 4. Brazília lett (a döntőben: Magyarország – Románia 22-2). A csapatverseny brazil, 12 érintéses szabályok szerinti változatában ugyanakkor így alakult a végeredmény: 1. Brazília, 2. Magyarország, 3. Románia, 4. Szerbia (a fináléban: Brazília – Magyarország 24-0).

Egyéniben, a magyar szektorlabda szabályai szerinti játékban a DÖKE Komló mindkét erőssége a csoportmérkőzéseket veretlenül letudva, első helyen jutott a legjobb 16 közé. Azután egyaránt brazil ellenfelet győztek le, majd a 4 közé jutásért Szendrey a román Dr. Havast (5-2), míg Fülöp Pákait (3-1) múlta felül.

Sajnos az elődöntőben Fülöp Szendreyvel került össze, ami kizárta a komlóiak finálébéli találkozását. Az egymással már sok nagy csatát vívott játékosok közül most Fülöp Elemér győzött 2-1-re, a lendülete azonban a döntőben már nem tartott ki: ellenfele Seremet Szilárd egy szerencsés találattal megszerezte a vezetést, s Fülöp aztán már sikertelenül támadta  végig a mérkőzésből hátralévő időt. Seremet tehát 1-0 arányban diadalmaskodott, s ugyanilyen arányban maradt alul a 3. helyért vívott csatában Szendrey Tibor is, mégpedig a Romániából érkezett  Mártonfi István ellen.