„Együtt Baranya ifjúságáért!” – ez a címe annak a programnak, melyet a pécsi székhelyű Baranya Ifjúságáért Nonprofit Kft. (mint a megyei és a pécsi önkormányzat ifjúsági feladatait ellátó szervezet) adott be uniós pályázaton, s csaknem 20 millió forintot nyert a megvalósítására.

Az összeg révén, idén május 1-je és és a jövő év november 30-a között, a Baranyában élő fiatalok egyéni és közösségi fejlesztését, a társadalmi életben való részvételüket és beilleszkedésüket segíti elő kétféleképpen is: egyrészt fejleszti a meglévő ifjúsági információs és tanácsadó szolgálatát, másrészt hasznos szabadidős programokat szervez számukra.

Ez utóbbiak sorába tartozik a június 27-én (szombaton) rendezendő komlói AKTÍVizáló Sportnap, melynek keretében a Komlói Bányász Sport Klub pályája a többi közt vicces sor- és váltóversenyeknek, streetball- és focibajnokságnak is helyet ad. Akinek pedig nincs kedve versengeni, azt is várják – kipróbálhatja a hazánkban eddig kevésbé ismert méta, pentanque és boccia játékokat.

Mindehhez az érdeklődőknek nem kell mást tenniük, csupán június 27-én 9 óráig beregisztrálniuk a helyszínen. További részletekkel a www.tetthely.net honlap szolgál.