Rég volt arra példa, hogy iskolás gyermekek népesítették be a városháza dísztermét. Május 27-én viszont minden hely elkelt, s a termet megtöltők közt csak néhány pedagógus, kísérő szülő foglalt helyet; a többség általános és középiskolás diák volt.

Meghívásuk oka az volt, hogy Páva Zoltán polgármester személyesen kívánt gratulálni mindazoknak, akik a tanulásban vagy a sportban – esetleg mindkettőben – olyan eredményt értek el a hamarosan véget érő tanév során, amely figyelemre méltó. – Az itt helyet foglalók példája még azt is bizonyítja, hogy lehet egyszerre jól tanulni és jól sportolni – mondta a polgármester, majd hozzátette: – A város – bár jelentős anyagi gondokkal küzd – eddig is sok pénzt költött a KBSK létesítményeinek, a Sportközpontnak, egy-egy oktatási intézményének a fejlesztésére, és ez a folyamat tovább folytatódik a jövőben is.

Mint megtudhattuk, egy újabb sikeres pályázat jóvoltából a Gagarin iskola költhet 36 milliót fejlesztésre, de hamarosan elkezdődhet az a beruházás is, mely – a 1,2 milliárdos pályázati pénzt önrésszel kiegészítve – 1 milliárd 300 milliós felújítást, bővítést, korszerűsítést tesz lehetővé a város és a kistérség oktatási intézményeiben.

kivala-sportola-kivala-tanulanetPáva Zoltán aztán átadta az elismeréseket a fiataloknak (és azok felkészítő tanárainak és edzőinek), akik az elmúlt hónapok során a kiemelkedő tanulmányi és/vagy sportsikereikkel öregbítették Komló hírnevét is. A Jó sportoló, jó tanuló kategóriában 32, a különböző tanulmányi versenyeken elért helyezések kapcsán 22 fő vehetett át ajándékot. A sportolók között aerobik, futsal, kosárlabda, lövészet és röplabda sportágakban értek el komlói versenyzők nagyobb sikereket. Különösen az Országos Diákolimpia aerobik döntőjében 1. helyezést elért Czene Boglárka és Mándoki Sztella (a Szilvási Oktatási Központ tanulói), valamint az Opra Kata, Ragács Kíra, Sümegi Odett, Papp Fédra, Szombati Dorina (Gagarin Iskola) trióban és csoportban elért aranyérme emelkedik ki a nagyszerű teljesítmények közül.

Az idősebb korosztályt képviselő Fülöp Elemér szektorlabdában ért el világbajnoki arany- és ezüstérmet, Karmacsi Ildikó válogatott sportlövő szerzett országos bajnoki címet, illetve európa-bajnoki 4. helyezést. Mellettük Balogh Bettina duatlon Eb-n elért 5. helyezése magaslott ki a mezőnyből.

A tanulmányi versenyeken többnyire a megyei döntőkben brillíroztak a komlói tanulók. Matematika, anyanyelvi, idegennyelvi, természetismereti, természettudományi, történelmi, informatika, továbbá művészeti, néptánc és zenei területeken értek el több megyei címet és dobogós helyezést. Közöttük kuriózum a Gagarin iskola országos filmsikere, valamint a felsőfokú országos nyelvvizsga-versenyen 1. helyezést elérő Imeli Brigitta (BMÖ Nagy L. Gimn.) teljesítménye.