Kétség sem férhet ahhoz, hogy a várakozásoknál gyengébben szerepeltek az őszi szezonban a Komlói Bányász NB III-as labdarúgói. Ahhoz, hogy a csapat tavasszal előbbre léphessen a tabellán a mostani hetedik helyről, meg kéne erősíteni a gárdát – erre azonban az egyesületnek nincs pénze. Erősítést így csak a saját utánpótlás jelenthet, vagy olyan futballisták visszaigazolása Komlóra, akik itt nőttek fel és kötődnek a városhoz.

Hétfő délután a csapat elkezdte a felkészülést a tavaszi idényre. Schuszter Roland – aki a téli szünet idején vette át az edzői posztot a távozó Mészáros Ferenctől – a következőket mondta el a Komlói Újságnak: – Tekintve, hogy a gárdában mindenki amatőr – azaz dolgozik, vagy tanul -, csak ilyenkor a délutáni órákban tudunk edzeni. Szerencsére a KBSK műfüves pályáján megfelelő a világítás és az egyéb körülmények is, így az alapozást semmi sem akadályozza.

A trénertől azt is megtudhattuk, hogy együttese ezen a héten naponta egy edzést tart, majd szabad hétvége következik. Jövő héttől azonban változik a menetrend: heti négy tréning mellett két edzőmeccs vár a csapatra – egészen a tavaszi bajnoki rajtig. Schuszter Roland a leeendő ellenfeleket és a tervezett időpontokat is elárulta: január 31-én Kozármislenyben, február 3-án Bogádon, 7-én Sásdon, 11-én Dombóváron, 14-én Magyarhertelenden, 21-én pedig Beremenden lép pályára a KBSK. A komlóiakra még egy mérkőzés vár a márciusi bajnoki rajt előtt, de hogy azon a meccsen ki lesz az ellenfél, még nem dőlt el. Az a találkozó ugyanis Magyar Kupa-selejtező lesz, s addig abban a sorozatban még játszanak az érintett – alacsonyabb osztályú – csapatok, így a komlóiak partnere csak később válik ismertté.

Szintén nem végleges még a csapat névsora. Ami fix, hogy a Kozármislenyből kölcsönben Komlón levő Helesfay Richárd kapus kivételével senki sem távozott a gárdától. Ugyanakkor a Komlón nevelkedett Vass László visszatérése szinte már biztosra vehető – tudtuk meg Pintér Attilától. A szakosztályvezető azt is elmondta: Dinnyés Tamás – sérülése miatt – még nem tudta elkezdeni az edzéseket a többiekkel, míg Hollósi Tibor, Gelencsér Gergő és Nagy Norbert – ugyancsak sérülés okán – egyelőre csak könnyített munkát végezhet. Továbbra is keresnek egy belső védőt, de ilyenkor a téli szünet idején nagyon nehéz a játékosszerzés, így valószínű, hogy belső megoldást kell keresniük – vagyis ifiket hoznak fel az első csapathoz.

O.P.