Két sportágban is országos döntőről számolhatunk be a Gagarin Iskola ifjú tehetségeivel kapcsolatban. A lövészek már túl vannak a megmérettetésen, a labdarúgók körül viszont csak most, május végén „sűrűsödik” a levegő.

Időrendi sorrendben először a fiú és leány lövészcsapat mutatkozott be az országos elitben. A korábban sikert sikerre halmozó komlói sportlövők – a megyebajnokság megnyerése után – Ácson léptek a lövészállásokba. Tresch Ferenc testnevelő tanítványai közül a Böröcz Hunor, Csiga Zsolt, Pőcz Levente összeállítású fiú trió szerepelt jobban; kevéssel lemaradva a dobogóról a negyedik helyen végzett. Nem sokkal maradt el a fiúktól az Ágh Emőke, Ragács Kíra, Varga Olívia összetételű leány csapat sem, akik ötödikként zártak az év eseményén.

Egyelőre csak a megyebajnoki címet zsebelték be a Gagarin Iskola 1998-99-es korosztályú labdarúgói. A komlói fiatalok a Harkány és a Pécs együttesének kipipálása után a döntőben a Szentlőrincet győzték le igen imponáló, 6-0-s különbséggel. A PMFC-ben és a Komlói Bányászban pallérozódó fiatalok Bien József testnevelő vezetésével május 29-30-án Fonyódligeten lépnek pályára az ország 19 megyéjének, illetve a főváros bajnokának társaságában. A Gábor Patrik, Herbert Richárd, Jurátovics Balázs, Kocsi Martin, Lajos Patrik, Rein Bence, Scherdán Attila, Tóth Milán által fémjelzett társaság célja megismételni, vagy túlszárnyalni a 2001-es diákolimpiai csapat teljesítményét, mely akkor az ország legjobb nyolc együttese között végzett az országban.