A besenyszögi országos versenyen – igen erős mezőnyben – a címvédő Fülöp-Gyozsán kettősnek nem sikerült az ismétlés, a Szendrey-Takács duó viszont bronzéremmel kezdte szereplését.

A DÖKE Komló két párossal nevezett az április végén, Besenyszögön megrendezett Páros Országos Bajnokságra, mely egyben a páros vb-kvalifikáció befejező versenye volt. Mivel a komlói játékosok az előzőn nem indultak, így ezúttal már győzelem esetén sem szólhattak volna bele a vb-részvételt jelentő első két hely sorsába. A Szendrey – Takács páros most játszott együtt először, míg a tavalyi címvédő – a Fülöp – Gyozsán páros – már másodszor állt együtt asztalhoz.

Két 6-os csoportban kezdődtek meg a küzdelmek, s az első  4-4 duó került a legjobb 8 közé, ahol a döntőig kétmérkőzéses viadalokon lehetett eljutni. Az A csoportban Fülöp és Gyozsán 5 mérkőzésen aratott 5 győzelemmel vívták ki a továbbjutást, gólt nem kapva, ellenben 11-szer megzörgetve ellenfeleik hálóját. A 8 között aztán a csoportban 2-0-ra simán elintézett Horváth – Mészáros kettős ellen 1-1 után még élt a remény, de a 2. mérkőzésen teljes volt a rövidzárlat, 0-4 lett a vége. A helyosztókon előbb 1-1 után szétlövésben alulmaradt a címvédő a szintén csalódott Bottyán-Komáromi kettőssel szemben, majd a 7. helyért győzelemmel búcsúztak a versenytől (2-1, Pákai – Mártonfi ellen).

Szendrey ezúttal párosban szerzett érmet (Fotó: archív)
Szendrey ezúttal párosban szerzett érmet (Fotó: archív)

A B csoportban Szendrey Tibor és Takács Zoltán gyorsan egyértelművé tette, hogy a komlóiak nem epizodista szerepért utazták át az országot. Az eredmény: 5 mérkőzésből 4 győzelem, 1 vereség és csoportelsőként való továbblépés. A folytatásban bepréseltek egy gólt Pákaiéknak, amire nem érkezett válasz, így a fegyelmezett védekezés jutalma a 4 közé jutás lett. Ott a csoportban legyőzött Ifj. Farkas – Magyar kettős ellen sajnos szétlövésben alulmaradtak a dökések, de a  bronzmeccsen aztán, a Horváth-Mészáros kettős ellen fölényesen, 3-0-ával szerezték meg a 3. helyet.